Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про легалізацію медичного канабісу

Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про легалізацію медичного канабісу

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про легалізацію медичного канабісу.

Про це народний депутат із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, ухвалення законопроєкту "Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни" (№7457), підтримали 268 депутатів.

Так, згідно з законопроєктом, діяльність із розроблення нових наркотичних засобів або психотропних речовин із медичного канабісу планується дозволити лише з метою їх застосування у медичних цілях або для наукової та науково-технічної діяльності.

Заклади охорони здоров'я всіх форм власності та фізичні особи – підприємці, які мають ліцензію на провадження медичної практики, матимуть можливість купувати, перевозити, зберігати, відпускати, використовувати та знищувати наркотичних засобів.

Своєю чергою діяльність із використання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у науковій, науково-технічній та освітній діяльності дозволятиметься юридичним особам усіх форм власності за наявності в них ліцензії на цей вид діяльності в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів.

Лікарі матимуть право виписувати препарати з канабісом. Відпуск таких ліків буде здійснюватися лише за рецептом лікаря. Окрім того, люди, які мають рецепт від лікаря і документ, що підтверджує діагноз, зможуть в’їжджати в Україну або виїжджати за кордон із препаратами на основі канабісу в невеликій кількості.

Відсоток вмісту концентрації тетрагідроканабінолу у сухій масі канабісу для медичних цілей має визначатися Кабінетом Міністрів.

Контролюватиме вирощування та обіг медичного канабісу Національна поліція України.

Читайте також: У МОЗ розповіли, що отримають пацієнти у разі ухвалення законопроєкту про медканабіс

Очікується, що ухвалення законопроєкту як закону посилить гарантії забезпечення доступу до необхідних медичних послуг і лікарських засобів пацієнтів, які потребують ліків, що виготовлені на основі канабісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-