Гуменюк: Ворог постійно маніпулює ракетоносіями - намагається тримати напруження

Гуменюк: Ворог постійно маніпулює ракетоносіями - намагається тримати напруження

Укрінформ
На бойовому чергуванні в Чорному морі на цей час знаходяться три російські ракетоносії "Калібрів".

Як передає Укрінформ, про це повідомила в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Ворог постійно маніпулює ракетоносіями. Маневруючи ними, він намагається тримати напруження: росіяни завели надводний ракетоносій, а залишили тільки підводні ракетоносії. Потім ворог повернув ракетоносії надводні, що говорить про додаткове напруження, яке він намагається викликати серед українців", - сказала вона.

Читайте також: Гуменюк не виключає, що Росія знову вестиме обстріли з моря

Гуменюк зауважила, що загальна ситуація ускладнена, оскільки визначити російські підводні човни складніше для українських систем ППО. Вона також закликала українців не нехтувати сигналами повітряної тривоги, оскільки "в умовах відсутності успіхів на полі бою, ворог може застосовувати максимально звірські терористичні атаки по мирному населенню".

Читайте також: Речник Генсека ООН: Не можна порівнювати обстріл дронами Москви з постійними атаками на Україну

Як повідомляв Укрінформ, російська армія минулої доби, 31 травня, 61 раз обстріляла Херсонську область: одна людина загинула, п’ятеро людей зазнали поранень, з них одна дитина. Також уночі ворог ударив по Синельниківському району, а вранці обстріляв Нікопольщину на Дніпропетровщині. Водночас уночі росіяни випустили в напрямку Києва десять ракет "Іскандер", які були знищені силами протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-