Гуменюк не виключає, що Росія знову вестиме обстріли з моря

Гуменюк не виключає, що Росія знову вестиме обстріли з моря

Укрінформ
Радикальних змін у тактиці Росії не виявлено, проте після тривалої паузи у застосуванні ракет морського базування РФ може повернутися до їхнього використання для обстрілів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомила в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Цілком імовірно, що відтепер будуть застосовані ракети не повітряного, а морського базування, тому що вони (росіяни - ред.) тривалий час витримували паузу, не використовуючи морські ракетоносії. Тож імовірно, що вони якимось чином підлаштовували ситуацію для майбутніх атак», - сказала Гуменюк.

Водночас вона підкреслила, що тактика росіян в цілому не зазнала змін: вони поєднують дрони і ракети для атак на Україну. Гуменюк зауважила, що росіяни здійснюють обстріли хвилями для виявлення українських систем ППО.

«Перша хвиля виявляє, звідки працюють системи ППО для другої хвилі, яка потім може завдавати уражень безпосередньо по засобах протиповітряної оборони. До того ж використання дронів та ракет передбачає застосування протидії різного плану: можуть працювати мобільні вогневі групи, і зенітні установки, і засоби, надані нашими партнерами», - сказала вона.

Читайте також: На сході ЗСУ відбили 11 атак, на Харківщині не дали прорватися диверсантам

Як повідомлялося, наразі у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають три ракетоносії.

Протягом минулої доби противник завдав 62 авіаційні удари та здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інфраструктура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-