Єдиним способом припинити війну є перемога над агресором - Україна в ОБСЄ

Єдиним способом припинити війну є перемога над агресором - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Єдиним можливим способом зупинити війну, розв’язану Росією, та досягти справедливого миру є перемога над агресором на полі бою.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це заявив перший секретар Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні Данило Кубай під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ.

"Україна залишається переконаною, що єдиним можливим способом зупинити війну є перемога над державою-агресором на полі бою. Будь-які інші дії не зможуть принести справедливого та стабільного миру, якого ми всі зараз потребуємо", - сказав він.

Український дипломат зазначив: "На тлі всіх звірств, які російські війська продовжують чинити в Україні, і безперервних порушень міжнародного права, вести переговори з керівництвом РФ просто неможливо, поки вони не припинять агресію і не залишать територію України в межах міжнародно визнаних кордонів".

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Без сучасних винищувачів повітряний щит буде неповноцінним

Кубай наголосив, що агресія Росії не залишила мільйонам українців іншого вибору, окрім як боротися. "І ми залишаємося непохитними в нашому прагненні відновити повний суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи території, які РФ спробувала анексувати в Криму, на Донбасі, в Запорізькій та Херсонській областях", - указав дипломат.

У своєму виступі представник української місії в ОБСЄ поінформував делегації країн-учасниць про останні ракетні удари Росії по мирних містах та цивільній інфраструктурі.

Читайте також: Україна розповіла в ОБСЄ про 200 000 знищених російських загарбників

"Не має бути жодних сумнівів, що наполегливі спроби Російської Федерації знищити Київ та інші міста України зазнають поразки. Попри всі труднощі, український народ з його незламним духом і рішучістю залишається відданим справі захисту суверенітету своєї держави. Жодна з російських боягузливих атак не зможе змінити цього", - наголосив Кубай.

Як повідомляв Укрінформ, оприлюднене у березні соцопитування продемонструвало, що у перемогу України в розв’язаній Росією війні вірять 93% жителів нашої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-