МЗС Британії: Закликаємо всі держави твердо стояти за Україну, скільки потрібно

МЗС Британії: Закликаємо всі держави твердо стояти за Україну, скільки потрібно

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі, перебуваючи з візитом в Естонії, підтвердив підтримку України та закликав до цього інші держави.

Як передає Укрінформ, про це Клеверлі сказав в інтерв’ю естонському мовнику ERR.

«Ми знаємо, що планується контрнаступ, і Велика Британія ясно дала зрозуміти, що продовжить підтримувати Україну доти, доки російські війська не покинуть країну. І ми також закликаємо всі інші країни, які зараз підтримують Україну, твердо стояти за Україну стільки, скільки потрібно», - заявив Клеверлі.

На запитання, яку ідею він хотів би донести до президента РФ, глава МЗС Британії відповів: «Послання Путіну зрозуміле - ваша спроба вторгнення в Україну провалилася, вам потрібно вивести свої війська і відновити спокій на Європейському континенті».

Читайте також: Україна має перемогти у війні швидко: Клеверлі закликав збільшити допомогу

«Путін мусить зрозуміти, що країни НАТО твердо стоять на захисті одна однієї. Я пишаюся тим, що я перебуваю тут, в Естонії… Тут я відвідав бойову групу НАТО, яку очолюють британці. Міжнародний захисний підрозділ і НАТО сильні і будуть ще сильнішими саме завдяки безглуздому вторгненню (Росії - ред.) в Україну», - додав Клеверлі.

Як повідомлялося, 30-31 травня міністр закордонних справ Великої Британії перебуває в Таллінні, де проводить зустрічі з прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас і главою МЗС Маргусом Цахкною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-