Українські військові у Британії вивчають правила поводження з полоненими

Українські військові у Британії вивчають правила поводження з полоненими

Укрінформ
У Великій Британії українські військові вивчають міжнародне гуманітарне право, зокрема правила поводження з військовополоненими.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Військовослужбовці ЗСУ в рамках багатонаціональної навчальної операції "Інтерфлекс" з базової загальновійськової підготовки особового складу у Великій Британії здобувають та поглиблюють знання не тільки з тактики, медицини, вогневої підготовки, але й з міжнародного гуманітарного права, зокрема права збройних конфліктів.

У Міністерстві оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії зауважили, що гуманітарне право регулює збройні конфлікти та є невід’ємною частиною навчань українських новобранців у Великій Британії для підготовки до бойових дій на передовій.

Зокрема на заняттях відбувається поглиблення обізнаності про принципи права збройних конфліктів, правила поводження з військовополоненими і затриманими.

У Генштабі підкреслили, що ЗСУ неухильно, систематично та у повному обсязі дотримуються норм міжнародного гуманітарного права у протидії несправедливій, незаконній та агресивній війні Росії проти України.

Читайте також: Генштаб показав, як у Британії українські новобранці навчаються веденню оборонного бою

Безумовне дотримання норм та слідування принципам міжнародного гуманітарного права відрізняє ЗСУ від армії Російської Федерації та забезпечує міжнародну підтримку України. Цінності України та вільного демократичного світу є спільними та однаковими так само, як і прагнення їх захистити, наголосили у Генштабі.

“Натомість використання Російською Федерацією заборонених засобів і методів ведення бойових дій призвело до масштабних, непоправних втрат серед цивільного населення, цивільної інфраструктури та наслідків для навколишнього середовища. Такі дії є черговими воєнними злочинами Російської Федерації. Злочинами, до яких не застосовуються строки давності та за вчинення яких не передбачена амністія”, - ідеться в повідомленні.

Підготовлені та досвідчені Збройні сили роблять Україну активним контрибутером євроатлантичної та світової безпеки.

Читайте також: ГУР: Обмін полоненими з рф «всіх на всіх» - завдання, яке обов'язково буде виконане

У Генштабі додали, що Україна та Британія, країни - члени НАТО й міжнародні партнери поза НАТО – всі країни-учасниці базової загальновійськової підготовки у Великій Британії розвивають оборонний потенціал української держави шляхом його посилення під час навчання військовослужбовців ЗСУ для відбиття нападу на демократію та сучасний світовий порядок з боку Росії.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії українські військові під керівництвом новозеландських інструкторів навчаються долати спеціальну смугу перешкод із застосуванням засобів імітації умов бою.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-