Типова тактика росіян: в ОП спростували фейк про причетність України до обстрілу Запоріжжя

Типова тактика росіян: в ОП спростували фейк про причетність України до обстрілу Запоріжжя

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко спростував фейк рф про начебто причетність України до обстрілу Запоріжжя.

Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"росія використовує типову тактику, так звану false flag operation, тобто коли росія сама вчиняє злочин, а потім звинувачує у цьому злочині Україну. Так було і в Бучі, і в Краматорську при завданні удару по залізничному вокзалу, і в Чаплиному, і в маріупольському театрі. Нічого не змінюється, лише зростає кількість жертв", - сказав радник керівника ОП.

Він зазначив, що ще одним політичним фейком є псевдореферендуми, проведені на захоплених територіях окупаційними адміністраціями. "Сам "референдум" був профанацією від першої до останньої хвилини, на це вказують навіть відеокадри, які оприлюднила сама російська пропаганда", - заявив Лещенко.

Читайте також: Теракт у Запоріжжі: росія вперше використала модернізовані ракети С-300, які вибухають одразу

Як повідомлялося, вранці 30 вересня російські війська обстріляли у Запоріжжі колону автомобілів із цивільними, які з гуманітарною метою намагалися виїхати на тимчасово захоплені території. Загинуло 30 осіб, близько 90 були поранені.

30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України, що викликало широке міжнародне обурення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-