Вибори в Україні відповідали міжнародним стандартам - ексглава МЗС Канади

Вибори в Україні відповідали міжнародним стандартам - ексглава МЗС Канади

Укрінформ
Парламентські вибори в Україні загалом відповідали міжнародним стандартам та засвідчили прагнення українців до змін.

Про це заявив глава канадської спостережної місії за виборами в Україні Ллойд Аксворсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Українці підтвердили своє прагнення демократичного розвитку, обравши новий парламент під час виборів, що переважно відповідали міжнародним демократичним стандартам. Ці дочасні вибори відбулися в атмосфері підвищених очікувань, що новий парламент втілить прагнення виборців до змін”, - сказав Аксворсі.

Читайте також: Фріланд привітала Україну з успішними виборами

Водночас, він додав, що певна частина громадян України не мала змоги проголосувати через дії Росії.

“Парламентські вибори відбулися на фоні трагедії війни. З огляду на агресію РФ проти України, жителі Криму, а також окремих регіонів Донецької та Луганської областей не змогли скористатися своїм демократичним правом та висловити власні уподобання”, - зазначив глава спостережної місії.

Аксворсі відзначив, що "одночасно із застосуванням мільйонами українців демократичних прав, десятки тисяч росіян вийшли на вулиці Москви, аби висловити власне прагнення до демократії”.

Читайте також: Євросоюз визнав українські вибори демократичними та порадив виправити недоліки

Як повідомляв Укрінформ, на час парламентських виборів Канада відрядила до України близько 200 спостерігачів під керівництвом колишнього глави МЗС країни Ллойда Аксворсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-