У перемогу Порошенка та Зеленського вірять майже порівну. Тимошенко значно відстала

У перемогу Порошенка та Зеленського вірять майже порівну. Тимошенко значно відстала

Опитування
Укрінформ
Менш ніж за тиждень до дня голосування на президентських виборах найбільшу підтримку населення отримує Володимир Зеленський, друге місце посідає Петро Порошенко, на третьому - Юлія Тимошенко.

Серед тих, хто не визначився, найбільше схиляються до Зеленського (15,4%) та Порошенка (9,0%). Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень "Социс" з 20 по 25 березня 2019 року, яке є у розпорядженні Укрінформу.

Згідно з даними опитування, найбільшу підтримку населення серед тих, хто повністю чи скоріше впевнений, що візьме участь у голосуванні, отримує Володимир Зеленський (24,6%), друге місце посідає Петро Порошенко – 14,8%, на третьому - Юлія Тимошенко, за яку готові проголосувати 8,7%

Водночас за Юрія Бойка готові проголосувати 7,9%, за Анатолія Гриценка та Олега Ляшко – 6,4% та 5,3% відповідно. Інші кандидати набирають менше чотирьох відсотків голосів.

Читайте також: Національний екзит-пол 2019 проведуть три соціологічні центри

Загалом, 16,6% виборців на даний момент ще не визначились і сказали соціологам, що не знають, за кого віддадуть свій голос в день голосування. Саме цій категорії респондентів було поставлене питання "Навіть якщо на даний момент Ви ще не визначилися зі своїм вибором, до кого з наступних кандидатів Ви схиляєтеся більше?". Зазначається, що виборці, які не визначилися, найбільше схиляються до Зеленського (15,4%), до Порошенка (9,0%), Бойка (5,7%), Тимошенко (4,8%) та Гриценка (4,5%).

Під час дослідження респондентам також було запропоновано зробити свій власний прогноз щодо того, хто стане наступним Президентом України.

Найімовірнішим переможцем на президентських виборах респонденти вважають Зеленського – 28,5%. Перемогу Порошенку прогнозують 25,7% опитаних, а Тимошенко –12,7%. Жоден з інших кандидатів не отримує показники вищі за 5%.

Близько чверті опитаних - 24,4% - не змогли визначитись з тим, хто саме стане наступним Президентом України.

Згідно з опитуванням, на даний момент більше 84% українців готові прийняти участь (повністю впевнені + скоріше впевнені) у виборах Президента України, які відбудуться 31 березня.

Читайте також: Вибори президента: три соцслужби провели спільне опитування

Близько 81% українців стверджують, що у більшості випадків, майже завжди чи завжди голосують, коли в Україні проходять вибори різних рівнів. Всього близько 8% сказали, що ніколи чи майже ніколи не голосують.

Центр соціальних та маркетингових досліджень "Социс" провів загальнонаціональне дослідження з 20 по 25 березня 2019 року.

Вибірка - 2 000 респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками, як стать, вік, тип поселення та область проживання.

Статистична похибка дослідження: +/– 2,1%

Дослідження було проведено в рамках підготовки до проведення Екзит полу Центру "Социс".

Екзит пол буде проведено в день голосування 31 березня на 430 виборчих дільницях в усіх областях України (в т.ч. м.Київ), об’єм вибірки – 15 000 респондентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-