Айвазовська сказала, як українці на виборах з Росії голосуватимуть

Айвазовська сказала, як українці на виборах з Росії голосуватимуть

Укрінформ
Участь у президентських і парламентських виборах громадян України, яка перебувають на території Російської Федерації, є проблемою адміністративно-організаційною, а не політичною.

Про це заявила голова правління громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська у понеділок в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Істерика і ритрика про те, що виборці на території Російської Федерації не зможуть проголосувати в Росії, легко спростовується тим, що в 2014 році аж 1153 громадян України (переважно це працівники наших дипломатичних установ, їхні сім'ї та наближені учасники виборчого процесу) проголосували, свідчить про те, що проблема не політична, а адміністративно-організаційна", - сказала Айвазовська.

Читайте також: ЦВК майже на 10 мільйонів збільшила кошторис виборів

При цьому вона пояснила, чому таки не варто розраховувати на високу явку виборців за кордоном загалом.

"За моєї пам'яті, найбільша явкана закордонному виборчому окрузі була 76 тисяч виборців вна президентських виборах 2014 року, коли ми візуально бачили чергу біля консульських і дипломатичних установ у Польщі, Італії та інших країнах. Ми не можемо сподіватися на високу заяку на закордонному окрузі апріорі, тому що пропускна здатність консульських і дипломатичних установ є мінімальною. Іншого вибору ніж дочасне голосування - не дистанційне, не електронне, не поштове, якому ми не зможемо довіряти, - я не бачу, тобто треба дати можливість протягом тижня-двох працювати виборчим комісіям у консульських установах і голосування таким чином забезпечити", - уточнила голова правління громадянської мережі ОПОРА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-