У Тернополі активісти виявили порушення виборчого законодавства

У Тернополі активісти виявили порушення виборчого законодавства

Укрінформ
Правоохоронці перевіряють інформацію про порушення передвиборчої агітації, виявлене громадськими активістами мережі ОПОРА.

Про це повідомляє відділ комунікації обласної поліції.

«23 січня на лінію 102 надійшло повідомлення від спостерігача громадської мережі “ОПОРА” про те, що на вулиці Текстильній у Тернополі встановлено білборд із передвиборчою рекламою одного з кандидатів у Президенти України з порушенням виборчого законодавства. Виїхавши на місце події, поліцейські встановили, що на білборді відсутні відомості, передбачені Законом», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Херсонщині виявили 11 незаконних білбордів з кандидатами у Президенти

Зокрема, повідомляється, що на білборді відсутня інформація про установу, що здійснила їх друк та тираж, а також інформація про осіб, відповідальних за випуск продукції та її замовника.

Правоохоронці встановлюють осіб, які розмістили політичну рекламу, та власника білборда.

Як повідомляло агентство, за інформацією заступника Голови Національної поліції України Олександра Фацевича, за час цьогорічної виборчої кампанії поліція вже склала 15 адмінпротоколів.

Читайте також: На Прикарпатті ОПОРА з'ясовує, хто заплатив за білборди трьох кандидатів

Нагадаємо: за злочини на виборах 2015 року було засуджено 81 особу.

Водночас в Україні вже зафіксований єдиний поки факт засудження до реального терміну позбавлення волі – за підкуп виборців на виборах в одній з об’єднаних територіальних громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-