Угорщина не підтримує нові санкції ЄС щодо російського газу - Politico

Угорщина не підтримує нові санкції ЄС щодо російського газу - Politico

Укрінформ
Угорщина не підтримує нові санкції Європейського Союзу щодо російського газу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico з посиланням на дипломатичні джерела.

"Безпрецедентні зусилля ЄС щодо обмеження прибуткового газового сектору РФ розбиваються через знайомого противника санкцій - Угорщину", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Угорщина висловила серйозні сумніви з приводу нової пропозиції щодо санкцій під час перших бесід з послами, відмовившись прямо виступити проти цього заходу, але продемонструвавши власну настороженість.

Головний посланник Угорщини заявив, що Будапешт блокуватиме будь-які санкції, які підвищуватимуть вартість енергоносіїв у Європі.

"Ми збираємося проаналізувати пакет заходів, але не підтримуємо нічого, що може чинити негативний вплив на газовий ринок ЄС", - заявив угорський представник на зустрічі дипломатів, за словами двох осіб, знайомих з ходом обговорень.

У разі запровадження нові санкції заборонять країнам ЄС реекспортувати російський скраплений природний газ (СПГ), що може позбавити Москву значного прибутку. Але вони не зупинять закупівлі Євросоюзом російського газу та не завдадуть прямого удару по ділових інтересах Угорщини.

Проте Будапешт сильно залежить від російського експорту та давно виступає проти подальших енергетичних санкцій щодо Москви, впровадження яких вимагає одностайної підтримки усіх 27 країн-членів ЄС.

Читайте також: Орбан каже, що Євросоюз нині «не той», до якого Угорщина приєдналася 20 років тому

Кілька інших країн, зокрема Франція, Німеччина, Італія та Іспанія, також запитували більше технічної інформації про нові обмежувальні заходи під час початкових переговорів, повідомили джерела.

Але найбільше вагається Угорщина. "Коли справа доходить до енергетики, вони хвилюються", - сказав виданню один дипломат з країни ЄС

Як повідомлялося, Європейський Союз запропонував запровадити санкції проти близько 55 компаній та понад 60 осіб у рамках наступного,13-го, пакету обмежень проти Росії.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-