Ракетні удари РФ можуть вплинути на макроекономічні прогнози для України - МВФ

Ракетні удари РФ можуть вплинути на макроекономічні прогнози для України - МВФ

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд відстежує масовані ракетні й повітряні удари по українській мирній інфраструктурі та не виключає, що це може вплинути на макроекономічні прогнози для України в найближчій перспективі.

Про це сказала у відповідь на запитання Укрінформу в четвер у Вашингтоні директорка Департаменту з питань комунікацій МВФ Джулія Козак.

«Що стосується недавніх подій, зокрема ракетних ударів, ми уважно стежимо за розвитком. І, звісно, ми врахуємо це в макроекономічних рамках наступного перегляду програми для України», – зауважила представниця Фонду.

Вона також зазначила, що вторгнення Росії в Україну вплинуло на світову економіку. У цьому контексті вона вказала на зростання цін на продовольство, а також енергоносії.

«Звісно, найбільше постраждала економіка України і народ України», – зазначила Козак.

Однак, за її словами, це також призвело до глобальної кризи вартості життя, від чого суттєво постраждали, зокрема, країни з низьким рівнем доходу.

Читайте також: Україна отримала $880 мільйонів траншу МВФ

Як повідомляв Укрінформ, упродовж останніх тижнів Росія посилила систематичні удари по цивільній інфраструктурі України. При цьому росіяни намагаються прицільно уразити об’єкти енергетичної інфраструктури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-