Спроможності вітчизняного оборонного сектору цьогоріч зростуть ушестеро - Камишін

Спроможності вітчизняного оборонного сектору цьогоріч зростуть ушестеро - Камишін

Укрінформ
У 2023 році український ВПК втричі збільшив виробничі спроможності, цього року вони зростуть ушестеро, і половина продукції вже законтрактована на 2024 рік.

Про це під час форуму «Україна. Рік 2024» повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, передає Укрінформ.

«Минулого року наша оборонка виробила втричі більше, ніж за 2022 рік. Спроможності на 2024 рік - ще у шість разів більші, ніж за минулий рік. На сьогодні ми маємо близько половини цих спроможностей, вже законтрактовані на цей рік, і разом з Міністерством оборони та з Силами оборони працюємо над подальшою контрактацією», - сказав міністр.

Він підкреслив, що сьогодні в оборонному секторі працюють понад 500 підприємств, з яких близько 100 є державними і близько 400 - приватних. Над конструюванням, виробництвом, ремонтом та обслуговуванням продукції оборонного сектору працюють майже 300 тис. фахівців.

Також Камишін зазначив, що за підсумками 2023 року українським виробникам вдалося суттєво наростити виробництво артилерійських боєприпасів та почати освоювати нові позиції в секторі.

Читайте також: ЄС планує до кінця березня відправити в Україну майже 170 тисяч снарядів - Кулеба

«Хоча варто відмітити: наскільки б ми не наростили виробництво по цій позиції в Україні, потреба нашого фронту в артилерії більша, ніж наші спроможності і спроможності Сполучених Штатів Америки та Євросоюзу разом взяті», - сказав міністр.

Окремо Камишін наголосив на тому, що Україна почала виробництво далекобійної зброї та анонсував появу на фронті нових зразків подібної техніки.

«Минулого року наші Сили оборони почали працювати по стратегічним цілям в глибині Росії виробленим в Україні озброєнням. Минулого року ми побачили в масштабній дії роботу наших дронів у повітрі та на морі. Цей рік буде роком, коли ми побачимо їх на землі. Це буде рік, коли ви почуєте більше про наземні роботизовані системи», - підкреслив він.

Щодо ракетної програми в Україні, то міністр лаконічно зауважив, що «вона з’явилася».

«У нас з'явилася наша далекобійна зброя, яка вразила ціль на 700 км», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває форум «Україна. Рік 2024». Основні теми форуму - досягнення українських цілей у війні, розвиток Сил оборони й безпеки України, робота українського оборонно-промислового комплексу, забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків, реалізація Української формули миру, гарантії безпеки для України та захист життів наших людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-