Обсяг транзиту агропродукції через Польщу становить лише 5% загального експорту - Кубраков

Обсяг транзиту агропродукції через Польщу становить лише 5% загального експорту - Кубраков

Укрінформ
Заяви польських аграріїв щодо перенасичення їхнього ринку українською агропродукцією є несправедливими, адже Україна відправила транзитом через Польщу лише близько 5% загального експорту.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ з посиланням на Мінвідновлення.

«У січні експорт агропродукції відбувався переважно завдяки морським перевезенням і склав 6,7 млн т. Натомість транзитом пройшло територією Польщі тільки 0,37 млн т агропродукції, що складає близько 5% від загального обсягу. При цьому через територію Польщі у 2022 році ми експортували до 1 млн т агропродукції на місяць. Це свідчить про те, що заяви польських аграрних асоціацій щодо перенасичення їхнього ринку – несправедливі», - сказав Кубраков.

Читайте також: Перемога України в Чорному морі вирішить проблеми із зерном та вантажоперевезеннями - Сікорський

За його словами, Україна зі свого боку робить все можливе для того, щоб мінімізувати будь-які можливі економічні втрати польських фермерів.

Наразі між Україною і Польщею ведеться діалог на всіх можливих рівнях для вирішення ситуації на кордоні.

Як повідомлялося, Європейська комісія проведе завтра зустріч Координаційної платформи з врегулювання суперечок щодо експорту українського зерна, які виникли між Польщею і Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-