На міжнародній виставці у Німеччині 38 українських компаній презентують органічну продукцію

На міжнародній виставці у Німеччині 38 українських компаній презентують органічну продукцію

Укрінформ
У німецькому Нюрнберзі стартувала найбільша міжнародна виставка органічних продуктів BIOFACH 2024, на якій Україна представлена двома Національними павільйонами. А загалом експортний потенціал українського органічного сектору розкривають 38 компаній.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Завдяки участі 38 компаній на BIOFACH 2024, органічний сектор України демонструє стійкість та оригінальні бізнес підходи, які допомагають триматися на плаву попри всі виклики. Попри повномасштабну війну, вдалося зберегти органічний сектор в Україні, диверсифікувати продукцію та залучити нових учасників в органічний ринок. До того ж експорт органічної продукції у 2022 році залишився майже на тому ж рівні, що і у 2021, а Україна стала третім найважливішим постачальником органічної продукції до ЄС", - зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

Він також додав, що завдяки акредитації першого органу сертифікації, запуску двох державних реєстрів, які веде Мінагрополітики, і близько 200 сертифікованих операторів національне органічне законодавство активно впроваджується.

Зазначається, саме цього року відбулося представлення державного логотипа для органічної продукції на Національному павільйоні України на виставці BIOFACH та маркованої ним продукції.

У межах роботи національних експозицій України на BIOFACH 2024 експортери презентують такі органічні продукти (групи продуктів): зернові, крупи, борошно, овочі, фрукти, ягоди (сушені, сублімовані, заморожені), баштанні культури, бобові, гриби, горіхи, мед, олія, шоколад, соки, розчинні напої без кофеїну та цукру, ягідні пасти, дитяче харчування та снеки.

Читайте також: Китай відкрив ринок для українського меду

Національний павільйон України організований проєктом «Німецько-Українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (COA), за фінансової підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини, у співпраці з ГС «Інноваційне фермерство та кооперація» та Асоціацією «Ягідництво України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-