Раду просять врахувати перестороги бізнесу щодо мобілізаційного законопроєкту

Раду просять врахувати перестороги бізнесу щодо мобілізаційного законопроєкту

Укрінформ
Європейська Бізнес Асоціація звернулася до Верховної Ради та міністра економіки з проханням доопрацювати мобілізаційний законопроєкт №10449 з урахуванням пропозицій та пересторог бізнесу.

Як передає Укрінформ, відповідне звернення оприлюднено на сайті ЄБА.

«Європейська Бізнес Асоціація звертається до голів усіх профільних Комітетів Верховної Ради України, першого віцепрем’єр-міністра України - міністра економіки України Юлії Свириденко із закликом врахувати коментарі та перестороги бізнесу в контексті мобілізаційного законодавства. Зокрема, не приймати законопроєкт №10449 у чинній редакції без відповідних доопрацювань», - йдеться у зверненні.

В ЄБА зазначають, що чимало норм зареєстрованого проєкту закону №10449 викликають питання. Адже документ фактично є копією законопроєкту №10378, щодо якого бізнес уже висловлював своє занепокоєння, зокрема тому, що він містив ознаки порушення Конституції України та міг мати негативні наслідки для економіки.

Читайте також: Рада може розглянути законопроєкт про мобілізацію цього тижня - Корнієнко

Зокрема, в асоціації звертають увагу на ситуацію із дистанційним врученням повісток, накладення на громадян обмежень в судовому порядку.

Також непокоєння серед підприємців викликає поточна ситуація на кордоні України, де правоохоронні органи та ТЦК почали розгортати мобільні пости для перевірки документів у водіїв вантажних транспортних засобів, що призводить до утворення додаткових черг та невдоволення водіїв.

Ще одним питанням є бронювання працівників для продовження роботи бізнесу. В ЄБА пропонують передбачити бронювання працівників, які не належать до критично важливих підприємств, але водночас активно працюють та сплачують податки до бюджету України, з метою формування балансу задля належного функціонування економіки в країні.

«Бізнес переконаний, наразі ключовим завданням має бути створення дійсно працюючих норм, збалансованих, які можна виконати та які не будуть паралізувати роботи частини країни. Власне, тому, на переконання Європейської Бізнес Асоціації вище згаданий законопроєкт і не можна приймати, а потрібно ще раз свідомо підійти до його доопрацювання - аби не зупинити роботу країни і, зокрема, її економіки», - наголошують автори звернення.

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію: подати дані до е-кабінету призовника треба буде впродовж 60 днів

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів схвалив і передав до Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію. За словами першого заступника голови ВР Олександра Корнієнка, парламент цього тижня може ухвалити його в першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-