Зеленський сподівається, що Єврорада розблокує €50 мільярдів для України на початку лютого

Зеленський сподівається, що Єврорада розблокує €50 мільярдів для України на початку лютого

Укрінформ
Україна розраховує на розблокування 50 мільярдів євро допомоги з боку Європейського Союзу на спеціальному засіданні Європейської ради 1 лютого.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський заявив під час зустрічі з президентом Європейської народної партії, головою групи Європейського парламенту «Європейська народна партія» Манфредом Вебером, повідомляє сайт глави держави.

Зеленський подякував групі «Європейська народна партія» та всьому Європарламенту за лідерство в підтримці України із самого початку повномасштабної агресії РФ.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо очікувань від цьогорічних виборів до Європейського парламенту, які відбудуться в червні. Зеленський висловив сподівання, що Україна матиме високий рівень підтримки від Європейського Союзу і після виборів.

Зі свого боку Вебер наголосив, що Україна може повністю розраховувати на підтримку представників Європейської народної партії на різних рівнях, зокрема в комунікації з іноземними лідерами.

Окрему увагу співрозмовники приділили безпековій ситуації в Україні.

«Особливо вдячні нашим партнерам за системи протиповітряної та протиракетної оборони. Вони не лише захищають життя, а й дають Україні змогу розвивати власну економіку», – зазначив Зеленський.

Під час розмови глава держави поінформував лідера Європейської народної партії щодо очікувань України від найближчого засідання Європейської ради.

Читайте також: Україна щоденно працює, щоб розблокувати €50 мільярдів фіндопомоги від ЄС - Президент

«Розраховуємо на розблокування 50 мільярдів євро допомоги нашій державі з боку ЄС на спеціальному засіданні Європейської ради 1 лютого», – зазначив Президент.

Сторони також докладно обговорили поступ України на євроінтеграційному шляху.

Як повідомляв Укрінформ, на тлі проблем у США з наданням Україні подальшої військової допомоги чиновники ЄС мають намір розглянути новий план, який дозволить Києву надати військову допомогу на суму в десятки мільярдів доларів, незважаючи на внутрішні розбіжності в Євросоюзі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-