Чехія запропонувала Україні допомогу в експертизі захисту ядерних об’єктів

Чехія запропонувала Україні допомогу в експертизі захисту ядерних об’єктів

Укрінформ
У Чехії вважають український Мирний план єдиним прийнятним і запропонували допомогу в експертизі захисту ядерних об’єктів.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Чеської Республіки Ян Маріан, який узяв участь в обговоренні плану в швейцарському Давосі, повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС Чехії.

«Мирний план президента Зеленського – це єдиний план, який можна розглядати для Чехії», - заявив дипломат.

За його словами, Чехія підтримує конкретні кроки, наприклад, у Групі з ядерної безпеки, співголовою якої є країна. Таким чином Чехія пропонує Україні свою експертизу щодо захисту ядерних об’єктів, тим самим готуючи її до ситуації, коли відбуватимуться мирні переговори з Росією.

Маріан також зазначив, що Чеська Республіка буде залучена до організації заходів, в яких візьмуть участь експерти з відповідних країн. Він наголосив, що підтримка українського мирного плану також буде темою подальших переговорів, які пройдуть не лише на рівні заступників голів МЗС чи радників з безпеки, а й глав урядів і президентів.

Читайте також: Президент Чехії: Необхідно продовжувати підтримувати Україну

Можливості реалізації Мирного плану Президента Володимира Зеленського були темою зустрічі, яка відбулася в неділю, 14 січня 2024 року, в Давосі (Швейцарія) за участю представників Групи семи, Європейського Союзу та низки неєвропейських країн. Чеську делегацію на зустрічі очолював заступник міністра закордонних справ Ян Маріан.

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарському місті Давос проходить четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників за участю керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

16 січня зі спеціальним зверненням на ВЕФ у Давосі виступить Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-