Президент Чехії: Необхідно продовжувати підтримувати Україну

Президент Чехії: Необхідно продовжувати підтримувати Україну

Укрінформ
Президент Чеської республіки Петр Павел наголосив на необхідності продовжувати підтримку України перед російською агресією.

Про це політик написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Сьогоднішні масові напади Росії на Україну, на жаль, забрали мають подальші невинні жертви. Ми не повинні оніміти через нелюдську поведінку. І перш за все ми не повинні послаблювати свою підтримку України», - написав глава держав.

Раніше цього дня очільник Міністерства закордонних справ республіки Ян Ліпавський засудив російську атаку на Україну та закликав посили допомогу українцям. Дипломат зазначив, що варварський напад Росії на Україну є черговим доказом того, що партнери повинні наполегливо підтримувати Україну та не дозволити Росії досягти успіху в її збоченому імперіалістичному вторгненні.

Читайте також: Кислиця розповів Радбезу ООН деталі ракетного удару Росії по Україні

Як повідомлялось, російські війська уранці 29 грудня завдали по Україні масованого удару. Під обстрілами дронами та ракетами різних типів опинилися Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Запоріжжя та інші міста. Загинуло щонайменше 30 людей, поранено – понад 160. Сили та засоби Повітряних сил Збройних сил України, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 і 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Фото: Ministerstvo obrany Ceské republiky

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-