Без санкцій Росія могла б за місяць збирати боєкомплект для потужних ударів по Україні - експерт

Без санкцій Росія могла б за місяць збирати боєкомплект для потужних ударів по Україні - експерт

Укрінформ
Якби не санкції, Росія за місяць могла б збирати боєкомплект для потужних ударів по Україні. Натомість їй доводиться обходити санкції у пошуках постачань для виготовлення ракет.

Про це у коментарі Укрінформу сказав провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки імені Дмитра Тимчука Олександр Коваленко.

“Так, контрабандні постачання дозволяють Росії виготовляти ракети. Але не в тій кількості. Потреба Росії значно більша. То ж, з одного боку, Росія може обходити санкції, а з іншого – змушена накопичувати боєкомплекти місяцями. Без санкцій в Росії була б спроможність за місяць збирати такий самий набір“, - зазначив Коваленко. 

За словами експерта, санкційний тиск - це складна юридична процедура. “Вона залежить не лише від того, які санкції накладені на країну, а й від того, як реагуватимуть компанії-виробники. Скажімо, виробник продає запчастини кудись в умовне Нікарагуа, далі – через кілька компаній-прокладок в офшорах – цей товар добирається до Росії. То ж якій компанії пред’являти санкційні претензії? Виробник легально продав товар у Нікарагуа, його не можна звинувачувати. А решта – офшори. На жаль, це дуже складний юридичний процес”, - наголосив він.

Читайте також: Штати скликають Радбез ООН для обговорення передачі Росії ракет із КНДР

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі заявили, що під час останніх ракетних обстрілів України Росія застосувала принаймні кілька балістичних ракет, отриманих від Північної Кореї в обхід міжнародних обмежень.

Фото: zerkalo.az

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-