Кубраков обговорив із міністром інфраструктури Польщі розблокування кордону

Кубраков обговорив із міністром інфраструктури Польщі розблокування кордону

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков обговорив із міністром інфраструктури Польщі Даріушем Климчаком розблокування кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Кубраков у Фейсбуці.

"Провели першу зустріч із новопризначеним міністром інфраструктури Польщі Даріушем Климчаком у Варшаві. Обговорювали кілька питань транспортної сфери, але головна тема – розблокування кордону. Ми представили ключові цифри та аналітичні дані вантажних перевезень українськими та польськими перевізниками, які свідчать – проблем, про які говорять протестувальники, насправді немає", - написав Кубраков.

Міністр наголосив, що розраховує на напрацювання спільною позиції з Польщею вже цього тижня.

"Важливо прийти до єдиного розуміння цифр та даних щодо перевезень і частки ринку, що займають наші та польські перевізники. В умовах часткової блокади глибоководних портів, кількість перевезень очевидно зросла. Значну частку займає перевезення пального гуманітарних вантажів, зерна. Таким чином ми забезпечуємо критично важливий імпорт для України та підтримуємо експортну логістику", - зауважив Кубраков.

Читайте також: Президент вірить, що новий уряд Польщі розблокує кордон

Він також обговорив із польським колегою створення окремої електронної черги для порожніх фур на “Ягодин – Дорогуськ”. Український урядовець зауважив, що черга запрацювала з 18 грудня, однак чере блокування кордону вплив цього рішення побачити неможливо.

Окремо Кубраков поінформував Климчака, що термін перебування для вантажівок на іноземній реєстрації становить 60 діб замість 20.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин".

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

11 грудня польські страйкарі розблокували найбільший пункт пропуску вантажівок на кордоні з Україною "Ягодин – Дорогуськ". Однак уже 18 грудня блокування кордону поновилося. До страйкарів приєдналися польські аграрії, які висувають свої вимоги. Серед вимог - заборона імпорту цукру з України, негайні безпосередні доплати аграріям, грошова компенсація для виробників кукурудзи тощо.

Фото: Фейсбук Олександр Кубраков

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-