Фонд енергетичної підтримки у €400 мільйонів допоможе Україні подолати зиму - єврокомісарка

Фонд енергетичної підтримки у €400 мільйонів допоможе Україні подолати зиму - єврокомісарка

Укрінформ
Фонд енергетичної підтримки України, створений зусиллями Єврокомісії та Енергетичного співтовариства ЄС, який вже акумулював суму у 400 мільйонів євро, допоможе Україні подолати другу поспіль важку зиму в умовах російської агресії.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС з питань енергетики сказала єврокомісарка з енергетики Кадрі Сімсон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна залишається головним пріоритетом та фокусом у моїй роботі, особливо зараз, після важливого рішення Європейської ради минулого тижня відкрити переговори про її входження до ЄС. Дякую (Іспанському головуванню – ред.) за можливість спілкування з міністром Германом Галущенком, який поінформував нас про енергетичну ситуацію в Україні з огляду на зиму та опалювальний сезон», - сказала єврокомісарка.

«Це вже така друга важка зима. Для того, щоб допомогти Україні подолати її, ми разом із Енергетичним співтовариством створили фонд на даний час у понад 400 мільйонів євро. Оскільки російські атаки продовжуються й цієї зими, я закликала міністрів продовжувати поставки як у вимірі обладнання, так і фінансової допомоги (для України)», - додала Сімсон.

У свою чергу, представниця іспанського головування в ЄС Тереза Рібера Родрігес, віцепрем’єр-міністр та міністр з економічного розвитку та демографічних викликів Іспанії, зазначила, що європейські міністри висловили солідарність з Україною та готовність надалі її підтримувати.

«Ми вислухали міністра енергетики України Галущенка, який поінформував нас про розвиток ситуації в його країні, а також про важливі заходи. Міністри змогли висловити свою підтримку та солідарність з Україною, готовність надалі працювати з нею. Вони привітали Україну та взяли до уваги ухвалене Європейською радою минулого тижня рішення розпочати переговори про членство», - повідомила представниця уряду Іспанії.

Читайте також: Країни ЄС готуються до зупинки транзиту російського газу через Україну - єврокомісарка

Як повідомляв Укрінформ, створений за ініціативи Єврокомісії та зусиллями членів Енергетичного співтовариства Фонд енергетичної підтримки України вже акумулював зобов’язання партнерів на понад 400 мільйонів євро. Підтримка надходить від ЄС, Німеччині, Великої Британії, Швейцарії, США, Бельгії, Данії, Австрії, а також від приватних компаній, які зробили власні внески у наповнення цього фонду.

Фото: sustaineurope.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-