Довгострокова допомога: Зеленський сказав, скільки грошей готові дати партнери Україні

Довгострокова допомога: Зеленський сказав, скільки грошей готові дати партнери Україні

Укрінформ
Україна вже має багаторічні зобовʼязання щодо фінансової допомоги від Бельгії, Данії, Кореї, Латвії, Литви, Нідерландів, Норвегії, Франції, Німеччини, Швеції та Японії.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції, відповідаючи на запитання щодо довгострокової підтримки України з боку зарубіжних партнерів, повідомляє Укрінформ.

"Довгострокова допомога, я думаю, все одно буде тим плечем, якщо будуть якісь ризики. Хоча я вважаю, що нас партнери не підведуть. Принаймні, такий був результат нашого візиту", – сказав глава держави.

Він поінформував, що на сьогодні "Україна отримала зобовʼязання від Бельгії у вигляді 1,7 млрд, Данії – 4,2 млрд, Кореї – 2,3, Латвії, Литви, Нідерландів – це сотні мільйонів, Норвегії – 7,5 млрд, Франції – 2 млрд, Німеччини – 8 млрд, Швеції – більше трішки ніж пів мільярда, і буде багатомільярдна допомога від Японії", не вказавши валюту. На переконання Зеленського, ця багаторічна допомога є потужним базисом, якщо в України будуть ризики.

Читайте також: Україна не програє, навіть якщо знизиться підтримка міжнародних партнерів - Президент

Президент додав, що наведені ним кошти мають різні цілі: хтось виділяє кошти на гуманітарні речі, хтось – на підтримку економіки, соціальні виплати, але дуже велика сума від цих держав – військова допомога Україні.

"Я впевнений у наших партнерах. Я вважаю, що ми зробили все", – підсумував Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський впевнений у тому, що Україна отримає обіцяну США і Європейським Союзом фінансову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-