Уряд підтримав законопроєкт про більш прозоре використання підприємствами міжнародної допомоги

Уряд підтримав законопроєкт про більш прозоре використання підприємствами міжнародної допомоги

Укрінформ
Кабінет Міністрів України підтримав проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо звітування в рамках залучення міжнародної допомоги».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Підзвітність та прозорість використання коштів є головним пріоритетом Уряду України. Схвалений законопроєкт Мінфін ініціював та розробив для забезпечення звітування підприємствами про використання коштів фінансової допомоги, отриманої від міжнародних фінансових інституцій з метою підтримки процесу відновлення та реконструкції в Україні", - йдеться в повідомленні.

Законопроект буде надіслано до Верховної Ради для розгляду і прийняття, що забезпечить посилення прозорості залучення міжнародної фінансової допомоги, її використання, а також сприятиме збереженню довіри міжнародних партнерів до України.

Читайте також: Гранти для бізнесу, підтримка ветеранів і воєнні ризики: Свириденко зустрілась із делегацією СБ

Зазначені зміни не поширюються на міжнародну допомогу, що надається у вигляді міжнародної технічної та гуманітарної допомоги.

Як повідомлялось, з початку року Україна отримала міжнародної допомоги у розмірі майже 37,4 млрд дол. США, з яких понад 4,7 млрд отримано в жовтні-листопаді.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-