На польсько-українському кордоні в чергах - близько 3300 вантажівок

На польсько-українському кордоні в чергах - близько 3300 вантажівок

Укрінформ
На польсько-українському кордоні перебуває близько 3300 вантажівок, триває блокування руху на чотирьох пунктах пропуску.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"На жаль, ситуація на українському-польському кордоні з пропуском вантажівок практично не змінюється. Блокування руху на 4 напрямках продовжується. Станом на сьогоднішній ранок, за інформацією польських колег, в чергах на території Польщі в бік України перебуває близько 3300 вантажівок", - розповів Демченко.

Читайте також: Блокада кордону: торговельні спілки чотирьох країн ЄС закликали бойкотувати польських перевізників

За його словами, найбільше вантажівок стоїть навпроти пункту пропуску "Шегині" - 1200 і пункту пропуску "Рава-Руська" - близько 850. На інших напрямках, зауважив він, також є черги, вони трохи менші.

Найбільш ускладений рух фіксується і надалі в напрямку "Ягодин" і "Рава-Руська". "Там дуже незчна кількість транспортних засобів перетинає кордон за добу - як на виїзд з Польщі, так і на в'їзд у Польщу", - сказав Демченко.

Інтенсивніший рух, зазначив він, фіксується на напрямку "Краківець", але тієї інтенсивності, як це було до 6 листопада, немає.

"Якщо раніше через пункт пропуску "Ягодин" щодоби перетинало 1200-1300 вантажівок у два боки, то за минулу добу там фіксувалось на перетині кордону лише 160 вантажних транспортних засобів", - наголосив речник ДПСУ.

За його словами, через кордон польські блокувальники пропускають гуманітарні і ще деякі важливі вантажі, але сказати, що усі вони можуть безперешкодно перетнути кордон, не можна.

Демченко зазначив, що перемовини з польською стороною продовжуються. "Як зазначало Міністерство інфраструктури, були обговорені деякі питання з польською стороною, щоб в подальшому розблокувати рух на всій ділянці кордону з Польщею", - додав він.

Читайте також: Через аварію з фурою тимчасово не працює один із пунктів пропуску на кордоні з Польщею

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова – Краківець», «Гребенне - Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня.

23 листопада польські аграрії долучилися до протесту і розпочали блокування руху вантажного транспорту на пункті пропуску «Медика – Шегині» поблизу Перемишля.

Спілка перевізників Словаччини 1 грудня о 16:05 розпочала блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке» на кордоні з Україною.

Станом на ранок 5 грудня рух для вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке» розблокований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-