З початку року Україна акумулювала майже ₴2 трильйони у держбюджет - Шмигаль

З початку року Україна акумулювала майже ₴2 трильйони у держбюджет - Шмигаль

Укрінформ
У загальному та спеціальному фонді державного бюджету за 11 місяців вдалося акумулювати майже 2 трлн грн внутрішніх ресурсів.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«За 11 місяців цього року ми акумулювали в загальному та спеціальному фонді держбюджету майже 2 трлн грн внутрішніх ресурсів: податків, зборів, мит та інших платежів, а також близько 400 млрд грн грантів від партнерів», - сказав Шмигаль.

За його словами, цьогоріч Україна витратила 3,4 трлн грн, насамперед на безпеку й оборону, а також на критично важливі бюджетні статті видатків. Бюджетний дефіцит в понад 1 трлн грн покривається за підтримки партнерів. За 11 місяців Україна отримала $37,4 млрд зовнішнього фінансування, з них у листопаді – близько $2 млрд, наголосив Прем’єр-міністр.

Відео: Телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

«Наразі зі Світовим банком за підтримки уряду Японії розпочинаємо два важливі проєкт: для фінансування аграрної галузі ($550 млн); для фінансування соціальних допомог ($1,2 млрд)», - додав він.

Читайте також: Від продажу ОВДП до бюджету цьогоріч залучили майже ₴521 мільярд - НБУ

Як повідомлялося, вище керівництво країни неодноразово висловлювало вдячність країнам-парнерам та усьому світу за допомогу та підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-