Україна розраховує на схвалення інструменту Ukraine Facility до кінця року - Стефанчук

Україна розраховує на схвалення інструменту Ukraine Facility до кінця року - Стефанчук

Укрінформ
Україна розраховує на схвалення Європейським Союзом інструменту Ukraine Facility до кінця 2023 року.

Про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив під час виступу на конференції президентів Європейського парламенту в Брюсселі, про що повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформу.

Україна платить величезну ціну життями наших людей, захищаючи наші території. За наш європейський вибір ми боремося останні десять років і сьогодні ця боротьба є як ніколи важкою. РФ демонструє готовність до тривалої війни на виснаження. Росія має величезні ресурси й було б великою помилкою вважати, що вони на межі виснаження. Вони розраховують на втому, ядерний шантаж, зміну уваги у світі”, — зазначив він.

Стефанчук підкреслив, що ситуація на передовій дуже складна, Збройні сили України ведуть важкі та напружені бої. У цьому контексті Голова ВР подякував партнерам за надану військову допомогу, проте наголосив, що Україна потребує набагато більше.

Спікер українського парламенту також наголосив, що Україна сподівається на позитивний розгляд державами-членами ЄС щодо можливого створення спеціального розділу в межах Європейського фонду миру з метою стабільного фінансування та постійної підтримки оборонних потреб України на період 2023-2027 років у розмірі 20 мільярдів євро.

“Україна потребує фінансової підтримки. Наша економіка стикається з надзвичайними викликами і в цьому зв'язку ми розраховуємо на схвалення інструменту Ukraine Facility до кінця року”, — додав Голова ВР.

Водночас Стефанчук наголосив, що Україна “віддана” подальшим реформам і “сповнена рішучості” найближчим часом завершити законодавчі кроки, визначені у звіті Європейської комісії як частина пакета заходів щодо розширення.

“Ми вже виконали частину кроків, зазначених в останньому звіті Єврокомісії. Працюємо з урядом над втіленням інших рекомендацій звіту комісії та очікуємо, що Європейська Рада прийме рекомендацію Єврокомісії та схвалить відкриття перемовин з Україною про вступ вже у грудні цього року”, — резюмував спікер українського парламенту.

Читайте також: Уряд врахував більшість пропозицій громадських організацій до Плану для Ukraine Facility

Як повідомлялось, 17 жовтня Європейський парламент підтримав пропозицію щодо створення Українського Фонду (Ukraine Facility) обсягом у 50 млрд євро для підтримки України впродовж 2024 — 2027 років. Тепер відповідне рішення має пройти тристороннє обговорення між Європейським Парламентом, Радою ЄС та Європейською комісією, після чого буде передано на розгляд парламентам країн-членів ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-