Уряд врахував більшість пропозицій громадських організацій до Плану для Ukraine Facility

Уряд врахував більшість пропозицій громадських організацій до Плану для Ukraine Facility

Укрінформ
Починаючи з серпня, уряд отримав 148 пропозицій від 41 громадської організації стосовно до Плану для реалізації програми Ukraine Facility; більша частина з них повністю або частково враховані в документі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Підготовка Плану для Ukraine Facility триває, і робота з представниками громадських організацій — важлива складова цього процесу. Багато внесених пропозицій сходиться з тим, що уряд вже включив у План. Це показує наше спільне бачення економічного розвитку держави», - зазначив заступник міністра економіки Олексій Соболев.

У Мінекономіки зазначають, що найбільше пропозицій, внесених представниками громадського сектору, присвячені розвитку людського капіталу - 38. Запропоновані зміни стосуються розвитку сімейних форм виховання дітей, гендерної рівності, житлової політики та сфери працевлаштування.

Окрім цього, представники громадськості наголосили на необхідності посилення інституційної та фінансової спроможності громад.

Читайте також: Сфера культури увійшла до плану програми Ukraine Facility - МКІП

Значна частина пропозицій від громадського сектору також стосуються питань "зеленого" переходу та охорони довкілля (23), покращення бізнес-середовища в Україні (18), культури (20), та протидії корупції (16).

Як повідомлялось, План для Ukraine Facility - це технічний документ, необхідний для реалізації програми фінансової підтримки України від Європейського Союзу. Проєкт програми Ukraine Facility передбачає надання Україні 50 млрд євро впродовж 2024 - 2027 років, з яких 39 млрд євро будуть спрямовані до державного бюджету для посилення макрофінансової стабільності. Підтримка надаватиметься щоквартально за виконання визначених у Плані критеріїв щодо проведення реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-