Німеччина досі торгує російським газом - Bloomberg

Німеччина досі торгує російським газом - Bloomberg

Укрінформ
Німецька державна компанія досі торгує скрапленим російським газом, відправляючи його до Індії.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Bloomberg.

“SEFE GmbH - колишня дочірня компанія Газпрому - відправляє російський скраплений газ, відповідно до контракту, укладеного до того, як минулого року Німеччина націоналізувала компанію. Вантаж, який не підпадає під міжнародні санкції, прямує до Індії”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Поліція Фінляндії завершила огляд на місці пошкодження газопроводу Balticconnector

Зазначається, що порушення контракту може обійтися німецьким платникам податків у щонайменше 10 млрд євро.

“На переконання поінформованих співрозмовників, ця ціна настільки висока, що подібний крок видається малоймовірним”, - стверджує Bloomberg.

Ця сума враховує приблизні штрафи й компенсації, які Росія зможе отримати, якщо виграє міжнародний арбітраж проти компанії.

Читайте також: У Німеччині перший плавучий LNG-термінал може запрацювати вже у грудні

Як повідомляв Укрінформ, минулого року Німеччина націоналізувала SEFE під час енергетичної кризи, викликаної припиненням постачання Росією газу до ЄС. Ця операція обійшлася державному бюджету у 6,3-7,7 млрд євро.

Читайте також: В уряді Німеччини заявили, що не мають наміру запускати Nord Stream 2

Після націоналізації у компанії залишилася чинна 20-річна угода на постачання скрапленого газу з терміналу у Сибіру до Індії, що приносить близько 2 млрд євро щороку. За умовами контракту, якщо оригінальний трейдер не відвантажить газ, Росія все одно може продати його деінде. Це значить, що у разі скасування Німеччиною угоди, Кремль потенційно може отримати дохід двічі: у формі штрафу та продавши газ іншому покупцеві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-