У Німеччині перший плавучий LNG-термінал може запрацювати вже у грудні

У Німеччині перший плавучий LNG-термінал може запрацювати вже у грудні

Укрінформ
Перший плавучий термінал для скрапленого природного газу у Вільгельмгафені, що біля північного узбережжя Німеччини, може запрацювати до кінця грудня цього року.

Як передає Укрінформ, про це заявив виданню SPIEGEL керівник німецького енергетичного концерну Uniper Клаус-Дітер Маубах.

"Якщо все йтиме добре, то Вільгельмсгафен (LNG-термінал у Вільгельмсгафені – ред.) буде готовий до Різдва", - заявив Маубах у кулуарах нафтової конференції ADIPEC в Абу-Дабі.

За його словами, все залежить від погоди, оскільки зимові шторми або сильні хвилі у відкритому морі можуть затримати завершення проєкту на кілька тижнів.

Як зазначає видання, відкриття плавучого LNG-терміналу в глибоководному порту Вільгельмсгафена "стане важливою віхою в боротьбі з дефіцитом газу, що насувається". За даними Uniper, щороку термінал має обробляти до 7,5 млрд кубічних метрів природного газу – близько 8% загальної потреби Німеччини в газі.

Досі Німеччина не мала жодного LNG-терміналу, а тому повністю залежала від поставок газу по трубопроводах, наприклад, з росії чи Норвегії. Окрім терміналу Uniper у Вільгельмсгафені, до кінця року планується запустити ще дві плавучі установки зберігання та регазифікації у Брунсбюттелі та Лубміні.

Читайте також: Перші два LNG-термінали в Німеччині мають запрацювати протягом трьох місяців

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц під час відеоконференції G7 зазначив, що російський президент використовує енергію як зброю. За його словами, Німеччина почала готуватися до найгіршого сценарію з енергопостачанням ще наприкінці минулого року. Окрім пошуку нових постачальників газу, в найкоротші терміни будуються термінали у Вільгельмсгафені, у Штаде, у Брунсбюттелі та на Балтійському морі в Лубміні.

Так звані плавучі сховища обладнані установками регазифікації (FSRU). Плавучі установки, на відміну від стаціонарних терміналів, забезпечують імпорт і подальшу переробку зрідженого природного газу в короткі терміни.

Загалом ведеться робота над створенням 5 державних плавучих терміналів. Усі 5 терміналів мають бути введені в експлуатацію не пізніше зими 2023/2024 років. За даними міністерства економіки ФРН, тоді проєкт вийде на потужність щонайменше 25 млрд кубометрів зрідженого газу на рік.

Фото: Sina Schuldt/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-