Шмигаль розповів про економіку майбутнього: які галузі в пріоритеті

Шмигаль розповів про економіку майбутнього: які галузі в пріоритеті

Укрінформ
Військово-промисловий комплекс, агросектор, ІТ та енергетика є ключовими секторами, які стануть основою економіки майбутнього.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму виступі на Київському міжнародному економічному форумі, передає Укрінформ із посилання на Урядовий портал.

«ВПК. Зростаємо в цьому секторі. Маємо велике державне замовлення. На закупівлі Міноборони передбачається 400 млрд грн цього й наступного року. Цьогоріч додатково спрямували 40 млрд грн на закупівлю дронів», — сказав Шмигаль.

Читайте також: В Україні вже спрямували понад 60 мільярдів гривень на швидку відбудову - Шмигаль

Загалом він акцентував увагу на шістьох секторах, які стануть основою економіки майбутнього: військово-промисловий комплекс, аграрна галузь, енергетика, ІТ, будівництво та машинобудування. Так, за словами Прем’єр-міністра, аграрний сектор, становить основну частку валютних надходжень держави. Він наголосив, що переробка має стати ключовим фактором зростання ВВП в майбутньому.

«Енергетика. Можемо бути газовим сейфом Європи. Вже сьогодні більше 3 млрд куб. м газу європейські компанії зберігають у наших сховищах. Будемо частиною європейського енергетичного ринку. Робимо наголос спільно з Європою та США на виробництві водню в майбутньому, що створюватиме додаткові можливості», - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Глава МВФ назвала три важливі досягнення України за програмою Фонду

Як зазначив Прем’єр-міністр, ІТ — одна зі сфер, яка минулого й цього року показала велике зростання. Будівництво також стане важливим напрямком, адже після закінчення війни Україна відновлюватиме все житло й інфраструктуру.

«Шоста галузь — наше машинобудування. Будемо стимулювати з бюджету та збільшувати замовлення: не лише для сектору безпеки й оборони, але й для цивільного сектору, для потреб відновлення та функціонування економіки», — підкреслив глава уряду.

Читайте також: Дорожня карта реформ для України: відновлення економіки

Як повідомлялося, раніше Шмигаль зазначив, що 2023 році Україні вдалося змінити багато негативних економічних тенденцій, що склалися через повномасштабну агресію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-