Міненерго розраховує на підтримку Франції у галузі ядерної безпеки

Міненерго розраховує на підтримку Франції у галузі ядерної безпеки

Укрінформ
Знеструмлення стратегічних об’єктів, яке відбувається внаслідок російських атак, є прямою загрозою не тільки українській, а й світовій безпеці.

Про це міністр енергетики України Герман Галущенко сказав під час зустрічі з генеральним адміністратором Комісії з атомної енергії Франції Франсуа Жаком, повідомляє Укрінформ із посланням на пресслужбу міністерства

Сторони зустрілися у межах 67-ї Генеральної конференції МАГАТЕ, що відбувається у Відні.

Очільник Міненерго подякував Франції за допомогу українському енергетичному сектору, яка мала важливе значення минулої зими.

"Герман Галущенко наголосив, що знеструмлення стратегічних об’єктів, яке відбувається внаслідок російських атак, є прямою загрозою не тільки українській, але і світовій безпеці. Зокрема, у результаті ворожих дій тільки Запорізька АЕС вже сім разів опинялася в блекауті і живлення систем безпеки станції забезпечувалося дизель-генераторами", - ідеться в повідомленні.

За словами міністра, такі дії росіян становлять пряму загрозу ядерній і радіаційній безпеці континенту.

Читайте також: З початку війни МАГАТЕ направило в Україну понад 20 вантажів з обладнанням – Гроссі

«Росія руйнує усе, чого досягла атомна енергетика", - підкреслив міністр.

Президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, який також узяв участь у зустрічі, поінформував французьку сторону про поточну ситуацію на ЗАЕС. На його переконання, ситуація стає дедалі гіршою і потребує негайної реакції світової спільноти.

Очільник Енергоатома наголосив, що аби не допустити аварії на ЗАЕС, цивілізований світ має змусити росіян виконувати сім основоположних принципів ядерної і радіаційної безпеки та залишити українську станцію.

Читайте також: Загроза на ЗАЕС: представник Єврокомісії розповів, як ЄС вже допоміг Україні

Жак, своєю чергою, запевнив, що Франція буде продовжувати підтримку України у протистоянні російській агресії, зокрема на енергетичному фронті.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабної війни Євросоюз передав Україні понад 4700 генераторів і 2500 трансформаторів.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-