Формула миру: Єрмак пропонує залучити СОТ до імплементації пункту про продовольчу безпеку

Формула миру: Єрмак пропонує залучити СОТ до імплементації пункту про продовольчу безпеку

Укрінформ
За дорученням глави держави керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів зустріч із генеральною директоркою Світової організації торгівлі доктором Нгозі Оконджо-Івеала, яка перебуває з візитом в Україні.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

Основною темою зустрічі став захист вільної торгівлі, зокрема в регіоні Чорного моря, яка опинилася під загрозою через агресію Росії проти України.

Керівник ОП акцентував увагу на цілеспрямованому нищенні Росією транспортної та аграрної інфраструктури України й блокаді українських портів, до якої країна-агресорка вдається задля порушення товарних потоків, передусім постачання української агропродукції, і з метою продовольчого шантажу.

«Росія своїми діями створює безпосередню загрозу продовольчій безпеці та порушує свободу торгівлі, зокрема в Чорному морі», – наголосив Єрмак.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку СОТ у відновленні аграрного експорту - Шмигаль

У цьому контексті він запропонував розглянути можливість залучення Світової організації торгівлі до імплементації другого пункту української Формули миру, що має назву «Продовольча безпека».

«Ваш особистий авторитет і вплив СОТ на міжнародну торгівлю може відіграти важливу роль в імплементації пункту Формули миру щодо продовольчої безпеки. Це не лише про відновлення міжнародного права та вільної торгівлі, але й про стабілізацію цін на світовому ринку та доступ найбідніших країн до постачання агропродукції, у якому вплив України дуже суттєвий», – підкреслив керівник ОП.

Читайте також: Відновлення «зернової угоди» є критично важливим – ФАО

Зазначається, що співрозмовники домовилися докладати зусиль для відновлення повноцінного експорту з України, зміцнення продовольчої безпеки у світі, зокрема через гуманітарну ініціативу «Зерно з України», посилення ролі СОТ у відновленні миру в Україні, а також подолання бідності й голоду у світі.

Як повідомляв Укрінформ, міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський обговорив з генеральною директоркою Світової організації торгівлі Нгозі Оконджо-Івеала внесок України у підтримку глобальної продовольчої безпеки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-