Сольський зустрівся з главою СОТ - говорили про експорт з України та продовольчу безпеку

Сольський зустрівся з главою СОТ - говорили про експорт з України та продовольчу безпеку

Фото
Укрінформ
Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський обговорив з генеральною директоркою Світової організації торгівлі Нгозі Оконджо-Івеала внесок України у підтримку глобальної продовольчої безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.

«Сторони обговорили питання глобальної продовольчої безпеки. Зокрема, програму ООН World Food Programme (WFP), в рамках якої надається допомога українцям, що постраждали через збройну агресію Росії. Та питання експорту української агропродукції», - йдеться в повідомленні.

Серед іншого Сольський зазначив, що завдяки сприятливим погодним умовам є підстави для позитивних змін прогнозу цьогорічного врожаю в Україні - до 76,7 млн т, що на 5% більше показника 2022 року.

Своєю чергою Оконджо-Івеала висловила підтримку Україні й наголосила на важливості розблокування Чорноморського зернового коридору та розширенні експортних шляхів для української сільськогосподарської продукції. Вона подякувала за внесок, який робить Україна для підтримки глобальної продовольчої безпеки.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку СОТ у відновленні аграрного експорту - Шмигаль

Як повідомлялося, генеральна директорка Світової організації торгівлі Оконджо-Івеала 17 серпня прибула з візитом до України.

Фото: minagro.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-