МВФ наголосив на важливості відновлення в Україні декларацій для чиновників

МВФ наголосив на важливості відновлення в Україні декларацій для чиновників

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд підкреслив важливість для України відновити обов’язкові декларації про майно чиновників відповідно до Меморандуму за програмою EFF, забезпечивши надання в них правдивої, повної й точної інформації.

Про це сказала під час брифінгу в Вашингтоні директорка Департаменту з питань комунікацій МВФ Джулія Козак.

«Вчасне прийняття законопроєкту про декларування майна допоможе зменшити корупційні ризики під час воєнного стану, а отже, сприятиме довірі суспільства та донорів»,- зауважила представниця МВФ.

Вона зазначила, що команда Фонду провела тісні консультації з Мін’юстом та іншими ключовими сторонами в Україні щодо розробки законопроєкту про декларування активів відповідно до зобов’язань уряду за Меморандумом.

За словами представниці МВФ, також важливо, щоби будь-які вдосконалення системи декларування активів впродовж воєнного стану не призвели до зниження загальної ефективності системи та не відійшли від зобов’язань держслужбовців «подавати правдиві, повні й точні декларації про майно».

Читайте також: Корнієнко розповів європейським партнерам, як Рада виконує рекомендації Єврокомісії

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня виконавча рада МВФ завершила перший перегляд програми розширеного фінансування (EFF) для України, що дозволило їй отримати другий транш у розмірі 890 мільйонів доларів для підтримки бюджету.

У Меморандумі за програмою EFF визначено 23 структурних маяки, які передбачають поступове виконання Україною реформ для отримання фінансування Фонду.

Програма EFF була затверджена в березні 2023 року. Вона передбачає можливість виділення Україні 15,6 мільярда доларів упродовж 48 місяців.

Наступний перегляд програми запланований попередньо на листопад-грудень нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-