Україна зобов’язалася виконати більше структурних маяків за програмою МВФ

Україна зобов’язалася виконати більше структурних маяків за програмою МВФ

Укрінформ
Кількість структурних маяків за програмою розширеного фінансування МВФ для України збільшилася з 19-ти до 23-х в оновленому Меморандумі за підсумками першого перегляду.

Про це йдеться в оприлюдненому Фондом у п’ятницю документі, передає Укрінформ.

Зазначається, що збільшення кількості маяків було запропоноване українською стороною «для збереження макроекономічної та фінансової стабільності в умовах продовження війни, а також підтримки імпульсу реформ».

Зокрема, крім попередніх вимог, Україна зобов’язалася до кінця вересня 2023 року ввести в дію статті Бюджетного кодексу, які дозволяють готувати середньостроковий бюджет, розробляти боргову стратегію та обмежувати ризики від гарантій.

До цього ж терміну українська сторона також має розробити концептуальну записку щодо програми кредитування «5-7-9 відсотків». Документ має містити пропозиції для малих та середніх підприємств з поступовим скасуванням участі великих компаній, а також посилення моніторингу та забезпечення належних гарантій.

Ще один новий структурний маяк стосується підготовки короткострокового й довгострокового планів дій Мінфіну, податкової й митної служб щодо проведення реформ у ключових сферах. Дедлайн для виконання цієї вимоги визначений до кінця жовтня нинішнього року.

Читайте також: Україна цьогоріч уже отримала $23,6 мільярда макрофінансової допомоги

До цього ж терміну Україна зобов’язалася призначити наглядову раду Оператора ГТС.

Паралельно МВФ погодився посунути на місяць (до кінця липня) терміни виконання однієї з попередніх вимог – щодо ухвалення законопроєкту про податкові зміни та адміністрування, а також внести інші правки у попередній перелік маяків.

При цьому відзначається, що Україна уже виконала п’ять структурних орієнтирів, визначених на початку дії програми розширеного фінансування (EFF).

Як повідомляв Укрінформ, в оновленому Меморандумі та супутній документації до нього за результатами першого перегляду програми EFF Міжнародний валютний фонд покращив економічні прогнози для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-