Рада ратифікувала угоду з ЄС про участь України у програмі «Єдиний ринок»

Рада ратифікувала угоду з ЄС про участь України у програмі «Єдиний ринок»

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та ЄС щодо участі у програмі «Єдиний ринок» – платформи для розвитку бізнесу, яка демонструє стійкість та забезпечує стабільний доступ споживачам до товарів і послуг.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Програма Європейського Союзу «Єдиний ринок» – це програма фінансової підтримки ЄС з бюджетом € 4,2 мільярда, яка розрахована на 7 років (з 2021-го по 2027 роки). Приєднання України до вказаної програми дозволить посилити співпрацю з ЄС, що є особливо актуальним з огляду на євроінтеграційні процеси та набуття Україною статусу кандидата в ЄС.

Також участь України у програмі надасть додаткові стимули та можливості, у тому числі для підвищення конкурентоспроможності бізнесу, зокрема малого та середнього, створення та поширення високоякісної європейської статистики в Україні.

Читайте також: Президент: Мета цьогоріч – розпочати переговори щодо членства України в ЄС

Як повідомлялось, Україна та держави ЄАВТ (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія) оголосили про початок переговорів щодо оновлення низки угод про вільну торгівлю. В нову редакцію передбачається включити розділи щодо малих та середніх підприємств, торгівлі та сталого розвитку, електронної комерції та технічного співробітництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-