У скандинавських країнах оголосили бойкот виробникові шоколаду Mondelez через присутність у РФ

У скандинавських країнах оголосили бойкот виробникові шоколаду Mondelez через присутність у РФ

Укрінформ
У скандинавських країнах бойкотують американську компанію Mondelez International, яка виробляє шоколад і печиво, через її присутність у Росії.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, за останні три дні про припинення продажу її продукції оголосили, зокрема, авіакомпанії SAS і Norwegian Air, залізнична група SJ, мережа готелів Strawberry, рітейлер Elkjop, судноплавна група Fjord Line та Норвезька футбольна асоціація.

Міністерство закордонних справ Норвегії заявило в понеділок, що готове зустрітися з компаніями, що бойкотують виробника, проте жодних рекомендацій надавати не обіцяє.

«Компанії та приватні особи мають самостійно ухвалювати рішення – що купувати і з ким торгувати», - заявив державний секретар МЗС Норвегії Ерлінг Ріместад.

Хоча чимало західних компаній продали свої російські активи після вторгнення РФ в Україну, деякі з них, зокрема й Mondelez, залишилися на ринку.

Скандинавські компанії заявили, що їхнє рішення припинити продаж продукції Mondelez ґрунтується на внесенні Україною компанії до «списку міжнародних спонсорів війни.

Читайте також: Власник брендів Vans, The North Face, Timberland закриває магазини в Росії - ЗМІ

Чиказька компанія Mondelez заявила, що не продає в Норвегії продукцію російського виробництв і продовжує «обмежену» діяльність у Росії, припинивши інвестиції та рекламу та засудивши війну.

Серед найвідоміших брендів компанії – Kraft, Oreo, Jacobs, Milka, Trident тощо.

Фото: foodbusinessnews.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-