Власник брендів Vans, The North Face, Timberland закриває магазини в Росії - ЗМІ

Власник брендів Vans, The North Face, Timberland закриває магазини в Росії - ЗМІ

Укрінформ
Американський виробник одягу та взуття VF Corporation, який володіє брендами Vans, The North Face, Timberland, вирішив закрити всі свої магазини в РФ та перевести місцевий підрозділ на оптові поставки.

Про це повідомляє «Комерсант» із посиланням на звітність російського підрозділу компанії, передає Укрінформ.

«Іноземні компанії шукають компромісні варіанти скорочення бізнесу у Росії. Зокрема, американська VF Corporation, що володіє брендом Vans, вирішила закрити місцевий роздріб і переорієнтувати російський підрозділ на оптові продажі. Така стратегія дасть змогу знизити геополітичні ризики та витрати на магазини, але потрібно буде забезпечувати безперебійність дистрибуції», - йдеться у повідомленні.

За інформацією видання, VF Corporation після початку Росією повномасштабної війни в Україні призупинила роботу своїх роздрібних магазинів, оптові поставки та онлайн-продажі. Також у звітності російської філії компанії ООО «ВФ Сі-Ай-Ес» йдеться, що останній фірмовий магазин Vans у Росії був закритий навесні 2023 року.

Перехід на роботу на ринку РФ тільки з оптовими покупцями дозволить компанії зберегти свій російський бізнес, при цьому знизивши витрати на магазини та репутаційні ризики, зазначає видання.

Читайте також: Іноземні інвестори за рік вивели з Росії $36 мільярдів - аналітик

Як повідомлялося, після початку повномасштабної війни багато міжнародних компаній призупинили своєї діяльності у Росії чи залишили російський ринок. Від лютого 2022 року до квітня 2023-го близько 20% західних компаній, які заявили про призупинення російського бізнесу, повністю пішли з Росії. Це, зокрема, автоконцерни Mercedes-Benz, Renault, Nissan, Mazda, мережа автозаправок Shell, тютюновий холдинг Tobacco Group, мережа швидкого харчування McDonald's.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-