Від 12 до 17 років колонії: у Росії оголосили вирок фігурантам «другої Севастопольської групи»

Від 12 до 17 років колонії: у Росії оголосили вирок фігурантам «другої Севастопольської групи»

Укрінформ
Південний окружний військовий суд РФ виніс вирок фігурантам другої Севастопольської групи у «справі Хізб ут-Тахрір», згідно з яким вони отримали від 12 до 17 років колонії суворого режиму.

Про це повідомило у Фейсбуці громадське об'єднання «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Джеббару Бекірову призначили 17 років позбавлення волі з відбуванням перших чотирьох років у в'язниці. Суд також додав йому півтора року обмежень після звільнення. Рустем Мурасов, Рустему Таїров та Завур Абдуллаєв отримали по 12 років позбавлення волі з відбуванням перших 4 років у вʼязниці і роком обмежень після звільнення», - йдеться в дописі.

Читайте також: Суд в рф оголосив вироки трьом фігурантам «справи Хізб-ут-Тахрір» - від 12 до 17 років тюрми

Зазначається, що серед обмежень - не залишати місце проживання, не переміщатися між регіонами, не змінювати роботу без дозволу федеральної служби виконання покарань.

Як повідомлялося, 17 серпня 2022 року відбулися масові обшуки у будинках кримських татар у Сімферопольському, Бахчисарайському районах Криму та у Балаклавському, Нахімівському районах Севастополя. За результатами обшуків затримали активістів Рустема Мурасова, Рустема Таїрова, Завура Абдуллаєва, Джеббара Бекірова. Їх звинуватили за статтею 205.5 КК РФ («Організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності терористичної організації»), а також за статтею 278 КК РФ («Приготування до насильницького захоплення влади організованою групою за попередньою змовою»).

Перще Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-