Суд в рф оголосив вироки трьом фігурантам «справи Хізб-ут-Тахрір» - від 12 до 17 років тюрми

Суд в рф оголосив вироки трьом фігурантам «справи Хізб-ут-Тахрір» - від 12 до 17 років тюрми

Укрінформ
Суд у росії оголосив вирок фігурантам так званої четвертої бахчисарайської групи справи «Хізб-ут-Тахрір» - незрячому Олександру Сизикову, Аліму Суф'янову та Сейрану Хайредінову.

Про це повідомило у Фейсбуці громадянське об'єднання «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

Зокрема, незрячого Сизикова засуджено до 17 років позбавлення волі з відбуванням перших чотирьох років у в'язниці. Після цього суд постановив відправити його до виправної колонії суворого режиму, а після звільнення наклав на нього зобов'язання не відвідувати публічні заходи та збори.

Хайредінову та Суф'янову суд призначив по 12 років позбавлення волі у колонії суворого режиму. Перші чотири роки вони також мають відбути у в'язниці.

Читайте також: З Криму до росії вивезли чотирьох фігурантів справи «Хізб-ут-Тахрір»

На вирок російського суду відреагувала перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова. У своєму повідомленні у Твіттері вона закликала партнерів по Міжнародній Кримській платформі засудити чергові незаконні вироки трьом фігурантам справи «Хізб-ут-Тахрір».

Джапарова нагадала, що сьогодні російська репресивна машина засудила ще трьох кримських татар у справі «Хізб ут-Тахрір» - Олександра Сизикова до 17 років, Аліма Суф'янова та Сейрана Хайредінова до 12 років кожного. Вона привернула увагу до того, що незрячого Сизикова переведуть з домашнього арешту до в'язниці після набрання вироком “законної сили”.

«Вважайте цей вердикт і драконівські терміни ще одним вироком для всього мого кримськотатарського народу. Закликаю партнерів по Кримській платформі засудити незаконні дії окупантів у Криму», - написала перша заступниця міністра закордонних справ.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2020 року під час масових обшуків у Криму були затримані сім осіб, зокрема Алім Суф'янов, Сейран Хайредінов та Олександр Сизиков. Шестеро осіб були заарештовані в залі суду та поміщені до слідчого ізолятора Сімферополя. Сизикова, який має інвалідність І групи по зору, відправили під домашній арешт.

Усіх затриманих звинуватили у причетності до ісламської політичної партії «Хізб-ут-Тахрір».

У березні 2023 року Сизикова госпіталізували в неврологічне відділення Бахчисарайської центральної районної лікарні.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-