Росія повинна залишити всі окуповані території, потім будуть переговори – посол Макеєв

Росія повинна залишити всі окуповані території, потім будуть переговори – посол Макеєв

Укрінформ
Росія має залишити всі окуповані території України й лише після цього будуть переговори щодо репарацій, звільнення усіх українських військовополонених та притягнення російських воєнних злочинців до відповідальності.

Як передає Укрінформ, про це заявив посол України в Німеччині Олексій Макеєв в інтерв’ю німецькому телеканалу RTL.

«Росія повинна залишити всі окуповані території. Росія має бути поставлена на місце. І потім ми будемо вести переговори про те, як Росія виплачує репарації, як повернуться наші військовополонені, як відповідальні за найгірший акт агресії та за воєнні злочини тисячі воєнних злочинців будуть притягнуті до відповідальності», - сказав посол.

Він також наголосив, що Крим є частиною України, «як і Луганськ, Донецьк та нещодавно окуповані Росією території». «Ми повинні звільнити наш народ від цієї окупації… Крим є частиною України, ми не віддамо жодного клаптика землі росіянам», - прокоментував Макеєв питання Криму.

Коментуючи приєднання Німеччини до "авіаційної коаліції", посол вказав на те, що наразі ведуться переговори про навчання німецькою стороною українських пілотів.

"Немає нічого нереалістичного для України. І ми потребуємо винищувачі. Зараз ми говоримо з німецькими партнерами про навчання наших пілотів. Як ця коаліція виглядатиме і які літаки нам наші союзники нададуть – це буде вирішено у ході переговорів. Але кожна столиця у Європі та у США розуміє, що Україна потребує цієї підтримки", - прокоментував Макеєв питання про можливість надання Україні Німеччиною винищувачів.

Читайте також: Зеленський обговорив із Шольцом посилення української ППО

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що бачить можливість отримання з Німеччини винищувачів Eurofighter Typhoon.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-