Україна планує співпрацювати з країнами Балтії у нафтогазовій сфері та електроенергетиці

Україна планує співпрацювати з країнами Балтії у нафтогазовій сфері та електроенергетиці

Укрінформ
Україна прагне співпрацювати з країнами Балтії у нафтогазовій сфері та електроенергетиці, зокрема у реалізації програм з децентралізації енергосистеми та розвитку проєктів з біоенергетики та когенерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

«Україна прагне стати хабом чистої електричної енергії для Європи. Країна буде нарощувати здатність постачати чисту електроенергію в ЄС та зберігати її для потреб балансування ринку. Потрібно обговорити можливості будівництва нових енергетичних коридорів, розподільних мереж, які посилять експортно-імпортні спроможності наших країн. Безперечно, українська чиста електроенергія допоможе ЄС у зеленому переході, а нові мережі - у синхронізації електромереж країн Балтії до ENTSO-E та підвищить енергетичну сталість ЄС», - підкреслив заступник міністра енергетики Ярослав Демченков.

Зазначається, що він також закликав латвійський бізнес долучитися до реалізації програм децентралізації енергосистеми, створення на місцях розподіленої генерації, підготовки проєктів з підвищення енергоефективності домогосподарств та підприємств, проєктів з розвитку біоенергетики та когенерації в Україні.

Читайте також: Синхронізація з ENTSO-E допомогла Україні додатково отримати ₴8,7 мільярда

Крім того, заступник міністра наголосив на перспективах України як газового хабу Східної Європи та співробітництва між країнами у нафтогазовій сфері.

«Україна готова надавати вільні потужності для транзиту та зберігання газу. Безпосередня близькість до кордонів ЄС – це стратегічна перевага, яка, наприклад, дає можливість зберігати LNG, завезений до Європи. Ми пропонуємо до 15 млрд куб. м потужностей для зберігання газу не лише для приватних іноземних компаній, але й стратегічних запасів газу країн-членів ЄС», - додав Демченков.

Як повідомлялося, литовська компанія Ignitis Group передасть 12 мільйонів євро на відбудову енергетичної інфраструктури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-