Литовська компанія скерує €12 мільйонів на відновлення енергетичної інфраструктури України

Литовська компанія скерує €12 мільйонів на відновлення енергетичної інфраструктури України

Укрінформ
Литовська компанія Ignitis Group передасть 12 мільйонів євро на відбудову енергетичної інфраструктури України.

Як передає Укрінформ, про це під час круглого столу «Виклики для економіки України та Литви в умовах війни − шукаймо кращі економічні рішення разом» у Львові заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Найбільша енергетична компанія Литви Ignitis Group прийняла рішення передати 10% отриманого надприбутку (а це 12 мільйонів євро) на реконструкцію та відновлення енергетичної інфраструктури України», - зазначив Сарапінас.

Міський голова Львова Андрій Садовий в свою чергу подякував литовцям за підтримку і допомогу під час війни, адже Вільнюс пожертвував Львову 700 тисяч євро на Національний реабілітаційний центр «Незламні».

Ми вже отримали 700 тисяч євро від Вільнюса для розвитку екосистеми реабілітації у Львові. Переконаний, що наша співпраця із литовськими колегами буде плідною. Ми мислимо по-різному, але ми будуємо наше майбутнє і нашу перемогу разом!», - зазначив Садовий.

Читайте також: Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній уже 20 днів – Укренерго

Круглий стіл «Виклики для економіки України та Литви в умовах війни − шукаймо кращі економічні рішення разом» триватиме 2 – 4 березня. Його організували Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку, Комітет з питань економіки Сейму Литовської Республіки за участі Посольства Литовської Республіки в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у Литві зібрали €14 мільйонів на радари для України. Кампанія зі збору коштів тривала з 30 січня по 24 лютого за підтримки п’яти відомих литовських громадських організацій.

Фото: city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-