«Хмельницькгаз Збут» оштрафували на 850 тисяч гривень за порушення ліцензії

«Хмельницькгаз Збут» оштрафували на 850 тисяч гривень за порушення ліцензії

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) наклала штрафні санкції у розмірі 850 тис. грн на ТОВ «Хмельницькгаз Збут» через порушення вимог законодавства та ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

Як передає Укрінформ, таке рішення НКРЕКП прийняла на засіданні 22 березня 2023 року, повідомляє пресслужба регулятора.

«НКРЕКП винесла рішення накласти на ТОВ «Хмельницькгаз Збут» санкцію у вигляді штрафу у розмірі 850 тис. грн», - йдеться в повідомленні.

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, за результатами перевірки встановлено, що ліцензіат ТОВ «Хмельницькгаз Збут» допустив порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу в частині: невчасного збалансування свого портфоліо балансування; порушення термінів повідомлення НКРЕКП про всі зміни даних, зазначених у документах; складання звітності та подання її до НКРЕКП; недотримання мінімальних стандартів і вимог до якості обслуговування споживачів та постачання природного газу.

Зазначається, що перевірка охоплювала діяльність компанії протягом періоду з 1 січня 2021 року по 31 грудня 2022 року.

Читайте також: Нацкомісія оштрафувала Енергоатом за порушення умов ліцензії

Крім того, регулятор зобов’язав ТОВ «Хмельницькгаз Збут» до 1 травня 2023 року усунути порушення вимог ліцензійних умов у частині складання звітності, а також повідомити про це НКРЕКП.

Як повідомлялося, за рік повномасштабної війни Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, провела 185 перевірок ліцензіатів та наклала штрафів на понад 6,8 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-