Нацкомісія оштрафувала Енергоатом за порушення умов ліцензії

Нацкомісія оштрафувала Енергоатом за порушення умов ліцензії

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), наклала штрафні санкції на ДП «НАЕК «Енергоатом» у розмірі 170 тис. гривень через наявність заборгованості перед НЕК «Укренерго».

Як передає Укрінформ, таке рішення Комісія ухвалила на своєму засіданні 14 березня.

«За результатами перевірки пропоную прийняти постанову з накладенням штрафу у розмірі 170 тисяч гривень та розпорядження із зобов’язанням до 1 червня 2023 року забезпечити безумовне виконання умов договору про надання послуг з диспетчерського (оперативно-технічного) управління та повідомити про це Комісію», – зазначив директор департаменту ліцензійного контролю Ярослав Зеленюк.

За його словами, станом на 20 січня заборгованість НАЕК «Енергоатом» перед НЕК «Укренерго» становить: 2 156 210 000 грн - заборгованість за диспетчерське (оперативно-технічне) управління та 474 325 000 грн – заборгованість за електроенергію, придбану на балансуючому ринку протягом січня-листопада 2022 року.

Читайте також: Кабміну пропонують встановити мораторій на підвищення комунальних тарифів

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), наклала на АТ «Укрзалізниця» 85 тис. грн штрафу за порушення на ринку електричної енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-