Штати тиснуть на Швейцарію в питанні заморожених активів росії - ЗМІ

Штати тиснуть на Швейцарію в питанні заморожених активів росії - ЗМІ

Укрінформ
США хочуть використати заморожені у Швейцарії російські активи, щоб допомогти Україні у відбудові, однак конфіскація приватних коштів є складним процесом з юридичного погляду.

Про це пише Neue Zürcher Zeitung, передає Укрінформ.

Як зазначається, Швейцарія вже заблокувала російські фінансові активи на суму близько 7,5 млрд франків (приблизно €7,3 млрд), а також 15 об’єктів власності.

Ця нейтральна країна створила робочу групу, котра вивчає, яким саме чином можна використати заблоковані кошти.

Видання повідомляє, що за інформацією кількох джерел у різних відомствах, тиск з боку США та деяких інших держав на Швейцарію в цьому контексті зростатиме.

Україна оцінює вартість відбудови після російської агресії щонайменше в $750 млрд. І з кожною новою атакою рф ця ціна продовжує зростати, констатує швейцарське видання.

Читайте також: Шмигаль: Ми змусимо росію заплатити за розв’язану нею війну

Найбільшим джерелом фінансування могли б стати резерви російського центробанку в розмірі близько 300 мільярдів доларів, заблоковані в Євросоюзі та країнах G7. Окрім того, у ЄС заморозили близько 19 млрд євро, що належать російським олігархам.

Тим часом агентство Bloomberg повідомило, що Берлін погодиться використати мільярди євро заморожених у ФРН російських активів для допомоги у відбудові України, якщо будуть вирішені юридичні питання і на це підуть держави-союзниці.

Фото: radiosvoboda.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-