Зеленський закликав генсека ООН якнайшвидше відправити експертів на енергетичні об’єкти України

Зеленський закликав генсека ООН якнайшвидше відправити експертів на енергетичні об’єкти України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй українську формулу миру, розвиток зернової ініціативи та закликав якнайшвидше відправити експертів ООН на об’єкти української енергетики.

Про це глава держави повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

“Подякував генсеку ООН Антоніу Гутеррішу за участь у конференції з підтримки України в Парижі. Обговорили нашу формулу миру й Global Peace Formula Summit. Закликав якнайшвидше відправити експертів ООН на об’єкти української енергетики. Розвиватимемо Чорноморську зернову ініціативу та програму “Зерно з України”, - зазначив Зеленський.

Читайте також: Україна потребує потужної міжнародної підтримки - Генсек ООН

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у листопаді презентував Українську формулу миру. Зокрема, йдеться про радіаційну, ядерну, продовольчу, енергетичну безпеку, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-