Ердоган: 11 мільйонів тонн доправленого збіжжя свідчать про важливість «зернової угоди»:

Ердоган: 11 мільйонів тонн доправленого збіжжя свідчать про важливість «зернової угоди»:

Укрінформ
За чотири місяці пів тисячі суден доправили 11 тонн продовольства тим, хто його потребує, що доводить значення “зернової угоди” для продовольчого постачання та безпеки світу.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

“З огляду на доставку приблизно 500 суднами за останні чотири місяці понад 11 мільйонів тонн зерна та продовольства тим, хто цього потребує, значення та користь цієї угоди для продовольчого постачання та безпеки світу стали очевидними”, - заявив Ердоган.

Він зауважив, що дію угоди про Чорноморський зерновий коридор продовжено на 120 днів з 19 листопада в результаті чотиристоронніх переговорів відповідно до рішення, досягнутого Туреччиною, ООН, Україною та російською федерацією.

Читайте також: Німеччина взяла на себе транспортні витрати судна з зерном, що прямує з України в Ефіопію

Турецький лідер подякував Генеральному секретарю Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррішу, Президентові України Володимиру Зеленському та президенту рф володимиру путіну за готовність продовжити угоду.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 17 листопада Україна, Організація Об‘єднаних Націй і Туреччина домовились про продовження "зернової ініціативи" ще на 120 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-